11 Eylül 2013 Çarşamba

Neler Yapılabilir 2

Es selam,

Bu hafta içinde adres bildirmeye çalışacağız demiştik, çok şükür nasip oldu :)

Bugün itibariyle İHH ile anlaşmış bulunuyoruz, örgülerimiz vakıf aracılığıyla mülteci kamplarına gönderilecek. Projenin kapsamını da biraz genişlettik ve ilk adresimiz belli oldu.

Bizlerin ördüklerinin yanında Suriyeli hanımlar içinde yün ve şiş temin etmenin güzel olacağını düşündük, hem çocuklarına giyecek sağlarlar hem de örgü bir nevi terapi olur onlar için. Bu yüzden gönderilecek yünleri örebilecek kardeşlerimize ulaştırmaktan çok mülteci kamplarındaki ablalarımıza göndereceğiz. Alınan her 3-4 yumak yünün yanına onlar için uygun olan şişleri de istemeyi unutmayalım lütfen.

İkinci olarak, örülenlerin yanında imkanı olan kardeşlerimiz yeni alınmış ve hiç kullanılmamış giysileri de gönderebilirler. Giysilerin hiç kullanılmamış olması önemlidir, lütfen dikkat edelim. Mülteci kamplarına ulaştıracağız inşallah.

Tek tek paket yapıp göndermek yerine topluca gönderim yapmak isteyen kardeşlerimize ayrıca yardımcı olmaya çalışacağız. Örneğin bulunduğu semtteki belediyeyle anlaşıp bir kampanya başlatan kardeşlerimiz 30 koli yardım topladı diyelim, bize haber verdiklerinde en uygun şekilde teslim alıp mülteci kamplarına göndereceğiz inşallah.

Eklenen yeni toplama merkezleri olduğundan burdan duyurusunu yapacağız inşallah.

Ördüğünüz giysileri, hiç kullanılmamış hazır kıyafetleri, yün ve şişleri aşağıdaki adrese gönderebilirsiniz:

Rukiye Hilâl Kesik / Kardeşlik Örgüsü adına
İHH İnsani Yardım Vakfı
Büyük Karaman Cad. Taylasan Sok. No: 3
Fatih/ İstanbul

Gönderide bulunmadan önce kardeslikorgusu@gmail.com 'a mail atarak bizleri haberdar ederseniz seviniriz :)

Yine kardeslikorgusu@gmail.com 'a sorularınızı iletebilir, bilgi alabilirsiniz.

Allah razı olsun :)

Birlikte dünya değişir!
Dua ile,
Vesselam.



2 yorum:

  1. selamun aleyküm..
    çok güzel bir düşünce, Allah razı olsun..
    özellikle kıyafet gönderme seçeneği de eklemeniz çok daha iyi olmuş..
    hani demişsiniz ya suriyeli bayanlar içinde stres atma aracı olur diye.. çocuklar içinde oyuncak seçeneği eklenemez mi acaba bunların yanına.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam,
      Bunu tartışmaktayız açıkçası, karar verebilmiş değiliz.
      Oyuncak toplamaya karar verdiğimiz takdirde birbirinden farklı nitelikteki oyuncaklar gelecek olması ve sayıca yeterli olup olmayacakları çocuklar arasında sıkıntıya neden olabilir diye endişeleniyoruz. Henüz netleştirmedik, netleşince yayınlayacağız inşallah :)

      Sil