9 Eylül 2013 Pazartesi

Kardeşlik Örgüsü

Es selam,

3 yıldır seyirci kaldığımız bir katliam var yanıbaşımızda.
Ve 3 yıldır ensarlık sınavı vermekteyiz.
Çok şükür, Allah bizleri çok seviyor olmalı ki bu çaresizliğimize cevaben mültecileri misafir etme imkanı buluyoruz.

Mülteci kamplarında birçok sıkıntıyla yaz bitti, şimdi sıkıntılara yenisi eklenmek üzere: Kış geliyor.
Soğukları iliklerimize kadar hissetmeden farkına varamıyoruz yaklaşanı, sıcacık yuvalarımızın olacağını bilerek beklemek kışın nelere sebep olacağını görmemizi engelliyor. Çadırlarda yaşayan çocuklar içinse öyle olmayacak, onlar kışı sıcak yuva hasretiyle ve belki de zatürreyle geçirecekler.

Elimizden gelse de her birine korunaklı bir çatı bulsak, ama eldeki imkanlarla -hele ki öğrenciyken- mümkün değil. Ama bu elimizden gelenin en iyisini yapmamıza engel değil, bir adım daha öteye götürebiliriz ensarlığımız her şartta.

İşte bu düşünceyle elimden/elimizden gelebilecek bir kardeşlik örgüsü var :)

Hazır okullar başlamamışken ve çoğumuz boştayken, kışa da vakit varken, kardeşlik örgüsünü neden başlatmayalım dedik. Atkı, bere, patik, hırka artık elimizden hangisi geliyorsa, bir miniğin birazcık olsun ısınmasına vesile olabilir. Çoğumuzun elinde öncelerden kalma yünler de vardır diye tahmin ediyoruz, ve bolca vakit. Kış çok uzak değil. Şimdiden başlarsak daha çok miniğe ulaşmamız mümkün olabilir.

Bir elin parmakları kadar yokuz şimdi, tüm çocuklara yetmemizin imkanı yok. Belki bize katılmak isteyen kardeşlerimiz olabilir diye duyuralım dedik.

Dua ile,
Vesselam.
Rukiye Hilâl.

Not 1: Gönderide bulunmak isteyen kardeşlerimiz olursa inşallah, onlar için bu hafta yardım kuruluşlarıyla görüşüp adres belirlemeye çalışacağım.

Not 2: Basit örgü tekniklerini de buradan paylaşmaya çalışacağız inşallah.

Not 3: Zamanında yanıt verememe sorunu olabileceği için şimdilik mail adresi vermedik. Soruları yazıya yorum olarak bırakırsanız cevaplarız inşallah :) Twitter'dan ulaşmak için: @bizeheryergazze

2 yorum:

  1. Allah razı olsun, çok güzel düşünmüssünüz tam öğrenci işi bi yardım kampanyası olmuş. Yayılarak uzar gider bu örgü inşallah :) Hemen akrabaları büyükleri harekete geçiriyorum inş. ben de artık böylelikle azbuçuk öğrenirim artık :)

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun bende etrafımdakşi insanlara duyuruyorum ama fırsatı olmayıp bir şeyler alıp göndermek isteyenlerde var.sorunolmaz inşAllah.Nereye nasıl gönderceğimizin bilgilerinı bekliyoruz.Allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil